Historia huvudbild

Första bladet skrevs redan på 1930-talet

Historia

Det var då som vår grundare Rudi Kemfors, ursprungligen från Tyskland, anlände till det lilla samhället Tomelilla i södra Sverige. Här fick han jobb på en lokal borstfabrik, och avancerade så småningom till att bli en mycket framgångsrik säljare. Detta gav honom en unik inblick i den svenska städbranschen och år 1947 valde han att starta ett eget säljföretag under namnet Klimabolaget.

Framgångarna lät inte vänta på sig. Den första storsäljaren kom redan år 1950 i form av en diskborste i trä. Andra tidiga framgångar nåddes med produkter som kvastar, hinkar, badborstar och dukar av mikrofiber. Klimabolaget etablerade sig snabbt som en innovativ aktör och många av de tidiga produkterna säljs än idag.

Ett livsverk går i arv
År 1964 gick Rudi Kemfors bort och företagets ledning överlämnades till sonen Gunnar, som vid tiden bara var 21 år gammal. I över 40 år drev han företaget och fortsatte att utveckla både produkter och nätverk. Det var också under hans ledning som den första miljonprodukten såg marknadens ljus. En diskborste i plast. Denna följdes sedan upp av en rad andra lyckosamma produkter.

Mot slutet av 80-talet växte företaget och den tredje generationen blev engagerade i bolaget. Det är idag dessa ättlingar som både äger och driver verksamheten. Produkterna har blivit fler, marknaden större och den innovativa ådran har fortsatt att ge resultat. Därmed lever historien om en mans livsverk vidare och ännu är det sista bladet inte skrivet.