En erfaren partner

På Klimabolaget står vi alltid med ena foten i det nordiska hemmet. Där hittar vi drivkraften för hela vår verksamhet och genom att förstå marknadens behov kan vi också erbjuda bättre produkter.


Vår verksamhet

Från produktion till försäljning

Vi har stor erfarenhet av att tillhandahålla och utveckla funktionella städprodukter för hemmet och vårt breda kontaktnät av tillverkare sträcker sig över 15 länder. Detta tillåter oss att vara flexibla i vår produktion av städprodukter och andra produkter, vare sig det handlar om vår egen produktutveckling eller våra kunders.

Vi lagerhåller tusentals artiklar och varje dag lämnar ett stort antal lastbilar vårt lager i Staffanstorp.

Men vi är även ett kunskapsföretag och många gånger är det just vår kunskap som är mest värdefull för våra kunder. Vår goda förståelse för produktion, samt vår expertis på logistiska frågor, är ofta nycklar till lönsamma affärer. Och genom att vara lyhörda mot omgivningen fylls vår kunskapsbank ständigt på, och den delar vi mer än gärna med oss av.

Utmärkelse

Årets företagare i Staffanstorp

Priset Årets företagare är Företagarnas största utmärkelse och delas ut till entreprenörer som lyckats utöver det vanliga. Klimabolaget är stolta och glada över att ha tilldelats detta pris – Årets företagare i Staffanstorp 2021.

Vi tackar alla engagerade och motiverade medarbetare som är företagets styrka och en viktig del i att vi har fått ta emot detta pris. Nu fortsätter vår spännande företagsresa som började redan 1947 med en diskborste i trä.

Till Årets Företagare 2021 utser Företagarna Öresund Andreas Kemfors, Yvonne Nyberg och Johnny Nyberg. Trion är tredje generationen att äga och driva familjebolaget Klimabolaget AB, grundat 1947. Företaget erbjuder produkter till det nordiska hemmet, med ett stort hjärta för miljö och innovation. Med varumärken som Frida, Trend, Hundens och Depå förser Klimabolaget våra hem med miljövänliga och praktiska hushålls- och rengöringsprodukter. Genom lyhördhet och kundfokus, samt ett helhjärtat engagemang för miljö och hållbarhet lyckas familjen med affärsidén att erbjuda ett heltäckande, sunt och innovativt sortiment städprodukter för konsumenter och proffs. Som den familj Klimabolaget är, sätter företaget Staffanstorp på kartan. Därför finner Företagarna Öresund att Andreas Kemfors, Yvonne Nyberg och Johnny Nyberg är värdiga mottagare av utmärkelsen Årets Företagare Staffanstorp 2021.

Återförsäljare

Här finns vi idag

Idag säljs våra funktionella städprodukter och övriga artiklar bland annat på: Ica, Clas Ohlson, Coop, Jula, Willys, Hemköp, Rusta, Dollarstore, BYGGmax, Gekås, ÖoB, Jem & Fix, Bo Ohlsson, Bauhaus, Eko, Hööks, Netonnet, Karlsson Varuhusen, Börjes och Citygross.

Var hittar du våra produkter?

Våra produkter säljs på varuhusen runt om i Sverige. Vi hjälper dig att hitta det som ligger närmast.

Funktionella städprodukter för det nordiska hemmet | Klimabolaget

Miljö och ansvar

Ett helhjärtat engagemang

Hela vår verksamhet präglas av ett grundligt miljö- och kvalitetstänkande. Det innebär att vi så långt som möjligt begränsar vår miljöpåverkan i alla led, och att vi alltid strävar efter att upprätthålla en hög kvalitet. Vi håller oss uppdaterade om den senaste lagstiftningen och samtliga av våra samarbetspartners följer samma hårda riktlinjer.

Vi återvinner alltid kartong, trä och plast och självklart är vi miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 respektive ISO 9001. Vi var även först i Sverige med att klara de nya, betydligt strängare kraven för Svanen-märkning av mikrofiberprodukter.

Svanen är ett av världens främsta miljömärken och det kräver ett omfattande miljö- och klimatarbete. När vi fraktar gods använder vi oss i första hand av tåg och vi gör kontinuerliga uppföljningar av våra långväga transporter. Varje år skänker vi en större summa pengar till SOS Barnbyar och vi tycker om att engagera oss i saker som gör skillnad. Både för miljö och människor.

Mot konsument är vi alltid tydliga i våra återvinningsbeskrivningar och vi uppmanar alltid till att verka för en grön konsumtion.

Svanen-märkning av mikrofiberprodukter, miljö- och kvalitetscertifierade ISO 14001 och ISO 9001
Klimabolaget - Funktionella städprodukter för det nordiska hemmet sedan 1940-talet.

Vår historia

Ett innovativt familjeföretag

Redan på 1930-talet anlände Rudi Kemfors till det lilla samhället Tomelilla i södra Sverige. Här fick han jobb på en lokal borstfabrik, och avancerade snabbt till att bli en mycket framgångsrik säljare. Detta gav honom en unik inblick i den svenska städbranschen och år 1947 valde han att starta ett eget företag under namnet Klimabolaget.

Den första storsäljaren kom redan år 1950 i form av en diskborste i trä. Andra tidiga framgångar nåddes med produkter som kvastar, hinkar och badborstar. Klimabolaget etablerade sig snabbt som en innovativ aktör och många av de tidiga produkterna säljs än idag.

År 1964 gick Rudi Kemfors bort och företagets ledning överlämnades till sonen Gunnar. I över 40 år drev han företaget och fortsatte att utveckla både produkter och nätverk. En diskborste i plast blev den första miljonprodukten och denna följdes sedan upp av en rad andra lyckosamma produkter.

Mot slutet av 80-talet växte företaget och idag är det den tredje generationen som äger och driver verksamheten. Produkterna har blivit fler, marknaden större och den innovativa ådran har fortsatt att ge resultat. Därmed lever historien om en mans livsverk vidare.

Till toppen